Scheepsinfo

Sinds het in de vaart kwam, in 1926, behoort De Majesteit tot de grootste en meest luxueuze raderstoomboten van Europa. Na jarenlang als cruiseschip het continent te hebben doorkruist, is het in 1999 in perfecte staat gerestaureerd tot varende feestlocatie voor zakelijke en privé-evenementen.
Een reis met De Majesteit is altijd een belevenis.

 

Aan exclusiviteit geen gebrek. Aan boord kunt u rekenen op een koninklijke verzorging in nostalgische sferen. Tijdens uw verblijf in één van de monumentale salons geniet u samen met uw gasten van het beste dat organisatie, bemanning en keukenbrigade u te bieden hebben.

Daarom: welkom aan boord van De Majesteit. U staat op het punt iets bijzonders te beleven.

Historie van Raderstoomboot De Majesteit

Wat een geweldig gezicht moet het zijn geweest om, staande aan het Maasstation te Rotterdam, het komen en gaan van de vele raderstoomboten te aanschouwen. Elk sein van de stoomfluit betekende het begin van een spannende reis naar weer een nieuwe bestemming. Bijvoorbeeld over de Rijn, langs de romantische Lorelei, waar de legendarische nimf met haar lokkende gezang menig schipper in vervoering bracht.

De Majesteit start haar maritieme carrière op 1 mei 1926 als ‘Schnelldampfer Rheinland’ in Duitsland. Welgestelde burgers laten zich maar wat graag verwennen op het luxe cruiseschip, dat beantwoordt aan de hoogste eisen op het gebied van kwaliteit en comfort.
Een bombardement in 1945 lijkt hier een vroegtijdig einde aan te maken, maar gelukkig komt het schip in 1951 opnieuw in de vaart, mooier en sneller dan ooit. Eind jaren ’50 verwerft de ‘Rheinland’ internationale bekendheid vanwege haar rol in de Elvis Presley-film G.I. Blues.

Tot 1983 wordt het raderstoomschip (inmiddels omgedoopt in Rüdesheim) ingezet voor passagiersvervoer tussen Mainz en Keulen, om vervolgens een statisch bestaan als restaurantschip te leiden. Als het schip tenslotte in 1993 in handen komt van de familie Key, is het voortbestaan van een uniek maritiem monument veiliggesteld. Rotterdam heeft er een attractie bij.

Oude grandeur weer helemaal terug

Zes jaar lang hebben ervaren specialisten gewerkt aan de restauratie van het voormalig paradepaardje van de Rijn. Veel moest er gebeuren. Met ambachtelijke methoden en technieken (o.a. authentieke klinkgereedschappen) is het resultaat uiteindelijk ‘net als vroeger’. Of zelfs beter, want moderne faciliteiten als klimaatbeheersing en audiovisuele presentatiemiddelen bieden u een duidelijke meerwaarde.

De majestueuze stoommachine (een schitterend staaltje van techniek, zichtbaar vanaf het hoofddek) is helemaal gerestaureerd en terug onder stoom gebracht. Ook de ketel heeft een totale revisie ondergaan en de officiële goedkeuring van het Hollands Stoomwezen ontvangen.

Vanzelfsprekend is ook aan het interieur – met haar sierlijke hout- en glaswerken – veel zorg en aandacht besteed. Dat zie je en dat voel je. In de diverse salons vindt u steeds een hoogst eigen nostalgische sfeer. Alles aan boord getuigt van een vurige passie voor stoomvaart en de dingen die daarmee te maken hebben. Kortom, De Majesteit beschikt opnieuw over de fameuze grandeur die het varen onder stoom zo aantrekkelijk maakt.

Meer weten?

Neem contact op!

    LET OP: Het kan zijn dat onze mail in uw spambox terecht komt.