Wereldhavendagen2017

Wereldhavendagen 2017 – Werelds

Thema Wereldhavendagen 2017 – Werelds

De jubileumeditie, die op 1, 2 en 3 september plaatsvindt, krijgt het thema Wereldhavendagen 2017 – Werelds mee. Ooit begon dit havenfestival als een ééndaags evenement, namelijk het Maritiem ’78. En nu, 40 jaar later, is dit maritieme feest niet meer weg te denken uit Rotterdam.

 

Honderdduizenden bezoekers komen jaarlijks af op deze Wereldhavendagen. Tijdens het maritieme weekend viert jong en oud de havenstad Rotterdam. Het is dan ook één van de belangrijkste evenementen in Rotterdam. De stad die in 2016 is verkozen tot evenementenstad van het jaar. Hierbij won Rotterdam van steden als Amsterdam, Apeldoorn, Dordrecht en Utrecht, onder andere vanwege het grote draagvlak onder de bewoners. Maar ook om inhoudelijke redenen, omdat het verhaal van de stad wordt verteld en de thema’s van de evenementen vaak zo verbonden zijn aan de stad. Dat maakt een festival als Wereldhavendagen ook zo bijzonder.

Zelf deelnemen

En er is zo veel te doen en uit te kiezen tijdens de Wereldhavendagen. Alle deelnemende havenbedrijven in de stad, de spectaculaire schepen, het culturele vermaak op de kades; het biedt een fantastisch vol programma. Bewoners en toeristen krijgen de kans om kennis te maken met een wereldhaven in al zijn facetten. Een kijkje achter de schermen, flaneren langs de waterkant of genieten van alle activiteiten en demonstraties, het is allemaal mogelijk tijdens het eerste weekend van september.

 

Zelf deelnemen op de Raderstoomboot De Majesteit kan natuurlijk ook! Met een lunchcruise of dinnercruise op zaterdag of een havenrondvaart op zondag. Bezoekers worden op een informatieve en ludieke manier geïnformeerd over wat er in de haven gebeurt en er is een hoop spektakel op het water.

Wereldhavendagen 2017 – Werelds!

Het officiële startschot van de Wereldhavendagen 2017 – Werelds vindt plaats op de vrijdagmiddag. Voor praktische informatie klik op deze link. Ook het zaterdagavondprogramma is een bijzonder moment om bij aanwezig te zijn. Er vindt dan eerst een show op de Maas plaats en de avond wordt afgesloten met een prachtig vuurwerk. De Wereldhavendagen 2017 mag je eigenlijk niet missen. Het belooft een interessant, mooi en spectaculair weekend te worden. Kortom… WERELDS!