Jubileum Raderstoomboot De Majesteit 90 jaar, jubileum, 90 jaar, historische raderstoomboot, 90 jaar, verjaardag De Majesteit

Jubileum Raderstoomboot De Majesteit 90 jaar

Precies 90 jaar geleden liep de Raderstoomboot van stapel. Een verjaardag die niet onopgemerkt voorbij kan gaan. Tijd dus om 90 kaarsjes aan te steken vanwege het jubileum Raderstoomboot De Majesteit 90 jaar! Maar ook tijd om even terug te kijken naar hoe het allemaal begon. Dat gebeurt met de allernieuwste Dinnercruise Rock the Boat! Een feestelijke muzikale reis door de tijd van de roaring twenties, tot nu, met stops in de fabulous fifties, de glossy eighties en de poppy nineties.

 

Jubileum Raderstoomboot De Majesteit 90 jaar

De radersalonboot begon haar carriere in 1926 op de Rijn. Met een lengte van 82,5 meter het grootste raderstoomschip van Europa met een enorme historie. Zie jubileumfilm.

 

Hier zijn 10 feiten die u zullen verbazen over dit historische schip

1. De architect heeft zich met een kogel van het leven beroofd op de dag van de tewaterlating. Hij twijfelde (onterecht) of het schip de gewenste snelheid wel zou halen
2. In WOII is de raderstoomboot gebombardeerd, in brand gestoken en gezonken
3. In 1958 is Elvis Presley aan boord voor de opnamen van de film GI Blues. Deze bijzondere gebeurtenis wordt herdacht tijdens de Dinnercruise Fabulous Fifties.
4. De familie Key heeft 6 jaar gewerkt aan de restauratie waarbij o.a. het gehele bovendek 25 cm is verhoogd, en aan alle veiligheidseisen wordt voldaan
5. Het schip herbergt een telescopische buffetlift waarmee artiesten en buffetten naar boven worden getoverd
6. Een heus stoomorgel zorgt voor de vrolijke noot tijdens het inschepen
7. Ook Sinterklaas komt het liefst aan met een echte stoomboot. In het hart van raderboot staat de originele 750PK stoommachine die voor de aandrijving zorgt.
8. De populaire Vlaamse meidengroep K3 is ook dol op het schip. Karen, Kristel en Kathleen zijn aan boord geweest voor de presentatie van hun CD “De wereld rond” -.
9. In de zomer van 2004 begeleidt De Majesteit de prachtige QM2 naar zee. Het toen grootste en nieuwste cruiseschip ter wereld, vormt met haar klassieke lijnen, zwarte casco en witte opbouw een grote gelijkenis met de raderstoomboot.
10. Veel verliefde koppels en gelukkige stellen vinden hun weg naar de loveboat. Zo worden er vaak huwelijksaanzoeken gedaan, huwelijken voltrokken of huwelijksjubilea gevierd. Maar ook wie zonder plannen naar het schip komt, kan betoverd door de sfeer, onverwachts de liefde van zijn leven tegen komen.

 

Een 90 jarig jubileum betekent óók dat je de dingen die je doet, blijkbaar al lang goed doet. Maar dat is géén reden om stil te blijven zitten. Ook het komende jaar wil de crew van De Majesteit het verschil maken! Ze staan bekend om hun persoonlijke werkwijze en de betrokkenheid.

Aan alles wordt gedacht om zo optimaal mogelijk te kunnen genieten. Zo kan het schip zich onderscheiden niet alleen als grootste en maar ook als meest gastvriendelijke Raderstoomboot van Europa.