Elvis Tribute, Elvis on board, a tribute to Elvis, Elvis Revival, Elvis dinnershow, Elvis Showboat Party

Elvis Tribute – Dinnershow

Voor de – Elvis Tribute – Dinnershow nemen we je even terug in de tijd… Na een buitengewone zware bevalling op de vroege ochtend van de 8ste januari 1935, waarbij de eeneiige tweelingbroer het leven liet, kwam Elvis ter wereld aan de Old Saltillo Road in East Tupelo, Mississippi. Moeder Gladys troostte zich met de gedachte dat toen de eerste stierf, haar tweede zoon de kracht en ziel kreeg van allebei. En al jong bleek deze jongen van bescheiden komaf prachtig te kunnen zingen. Nog maar net 20 jaar en hij veroorzaakte al een ware revolutie.

De in 1977 overleden Amerikaanse zanger, filmster en entertainer Elvis Aaron Presley bleek een pionier in de Rock ‘n Roll. De blanke jongeman veranderde de Amerikaanse popcultuur voorgoed door country, gospel en zwarte rhythm and blues te vermengen. Elvis is nog steeds één van de meest populaire en invloedrijke artiesten ooit en spreekt na zoveel jaren nog altijd tot de verbeelding.

 

Een legende leeft voort op De Majesteit

Zijn onmiskenbare invloed op de muziek, de wel of juist niet toegestane schokkende heupbewegingen en danspassen, de idolate en hysterische vrouwen…het zijn allemaal herinneringen aan één van ’s werelds grootste idolen die we nu nog allemaal levendig voor de geest kunnen halen. Ook aan boord van De Majesteit leeft deze legende voort met de Elvis Tribute – Dinnershow.

 

Elvis aan boord van de Raderstoomboot

In 1958 tijdens zijn diensttijd wordt de toen al ongekend populaire muzikant en acteur uitgezonden naar Duitsland. Het was in de jaren ’50, vol vetkuiven, jukeboxen, gitaarbandjes en transistorradio’s. Allemaal Amerikaanse invloeden, die overal liefdevol omhelsd worden door de jeugd. In die tijd wordt de legendarische muziekfilm G.I. Blues met het bekende lied Wooden Heart opgenomen. Eén set wordt gedraaid op een héél bijzondere locatie, en wel op de raderstoomboot. In de film wordt Elvis verliefd op de vrouw van zijn dromen. Zo liep hij met zijn film-liefje Juliet Prowse over de dekken van Europa’s grootste raderstoomboot.

 

Elvis Tribute – Dinnershow

Reden om The King, 58 jaar na zijn optreden aan boord, te herdenken. Op zaterdag 2 juli gaan we terug in de tijd. Met de Showboat Party The Fabulous Fifties herleven de jaren 50 aan boord van De Majesteit. Songs met power. Rock & Roll nummers die swingen. Ballads vol emotie. Maak het mee live! Misschien zit je dan wel op de plek waar Elvis ooit heeft gezeten of sta je op de plaats waar Elvis ooit heeft staan zingen. De Elvis Tribute – dinnershow zit vol bekende hits, fantastische optredens en fraaie kostuums. Voor Elvis fans, muziekliefhebbers, party people en Rock & Rollers een feestelijke avond met een groots eerbetoon aan the one and only King of Rock ’n Roll. Geschiedenis herleeft aan boord van De Majesteit. Kortom: Elvis never really left the boat!