Stoomorgel, calliope, Dordt in Stoom

Dordt in Stoom – een aanrader

Dordt in Stoom, het grootste stoomevenement op het vaste land van Europa, laat van 27 tot en met 29 mei aanstaande het stoomtijdperk herleven. Tijdens dit weekend in Dordrecht wordt op allerlei manieren de stoomtechniek van weleer gekoesterd en gepresenteerd. Zonder stoom immers geen industriële revolutie en de welvaart die het bracht.

 

De Majesteit stoomt op naar Dordt in stoom

En ook op Europa’s grootste Raderstoomboot wordt het vuur opgestookt, het koper gepoetst en de trossen losgegooid om vervolgens vanuit Rotterdam op te stomen richting Dordrecht. Op vrijdag 27 mei zullen alle genodigden van Dordt in Stoom inschepen op de historische Raderstoomboot De Majesteit om de vlootschouw af te nemen.
Een enorm stoomfluitenconcert zorgt rond 20.00 uur voor een spetterende opening van de 17e editie van dit fantastische evenement. En ook het stoomorgel van De Majesteit zal hier een vrolijke noot aan bijdragen.

 

De Majesteit – Startschip bij de vlootschouw

Voor het publiek is dit nostalgisch spektakel gratis te volgen vanaf het Groothoofd en de Merwekade èn op de oevers van Zwijndrecht en Papendrecht. Met De Majesteit als startschip zullen alle deelnemende schepen zich op hun mooist presenteren aan alle belangstellenden aan boord en op de kades. Na zonsondergang zullen de historische schepen met honderden lampjes verlicht zijn. Uw leven wat stoom inblazen? Toe aan wat meer romantiek in de relatie? Of gewoon ouderwets genieten van de mooie techniek van weleer? Dan is Dordt in Stoom een aanrader!

 

Dordt in stoom – een weekend vol gezelligheid

Gedurende het evenement zijn niet alleen stoomschepen maar ook veel stoommachines (stoomtreinen, stoomcarrousels, stoomwalsen, stoomtractoren en dergelijke) in actie te zien tegen het decor van de historische binnenstad. De stoommachines zijn afkomstig uit particuliere verzamelingen, stichtingen en musea uit binnen- en buitenland. . Volle terrasjes en muziek zorgen voor bruisende gezelligheid. Er worden 250.000 bezoekers verwacht. Bekijk hier het programma.

 

Dordt in stoom – Largest steam event

Dordt in Steam (Dordt in Stoom), the largest steam event on the shores of Europe, will bring the steam era back to life in Dordrecht. Steam ships, steamrollers, steam tractors, steam engines and steam cars will provide a nostalgic spectacle in the historic port area of Dordrecht. Unique during this event is the Steam trip. Nowhere else in the world is it possible to enjoy steam-on-land, steam-on-water and steam-on-rails, combined into one attraction ticket. The Steam trip ticket gives access to the large model making show and all the means of transport during the event, such as the steam train