dagtocht varen

Dagtocht varen, geen gek idee!

Nederland waterland

Een dagtocht varen? Niet zo’n gek idee! Nederlanders hebben een bijzondere relatie met water. Zo beschermen we al eeuwen ons landje tegen het water omdat we grotendeels onder de zeespiegel liggen. Maar ook waren de Nederlanders al eeuwen geleden bekende ontdekkingsreizigers over het water. Vandaag de dag staan de Nederlanders vooral bekend om hun waterprojecten waarmee we landen over de hele wereld beschermen tegen het water. Ook onze koning, Prins Willem-Alexander, is gespecialiseerd in watermanagement.

 

Een dagje ongestoord genieten op het water!

Gelukkig kunnen we daarnaast ook heel erg genieten van het water. Nederland is bij uitstek een watersportland. Vrijwel nergens ter wereld zijn er zo veel mogelijkheden om de watersporthobby te bedrijven vanwege de vele waterrijke gebieden. Duizenden jaren geleden zijn de meeste plassen, meren en rivieren in ons land ontstaan. Dat was in de IJstijd, toen de wolharige mammoet nog door ons land denderde. Zo is water onlosmakelijk verbonden met Nederland. Het uitzicht tijdens een dagtocht brengt de contrasten van het land goed in beeld: traag ronddraaiende windmolens, een aquaduct over een drukke autoweg, kleurrijke tulpenvelden en de levendigheid van het centrum van een aantal grote steden.

 

Gooi het eens over een andere boeg!

Ongeveer 269 waterwegen met een totale lengte van 3.732 kilometer maken van Nederland een bijzonder waterrijk land. De kanalen variëren van het enorme, 24 kilometer lange Noordzeekanaal dat van de zee naar Amsterdam loopt tot aan rustige streepjes blauw tussen sappige groene weides. Ruim een kwart van Nederland ligt onder het zeeniveau. Het netwerk van dijken is daarom broodnodig om droge voeten te houden. De Rijn, Maas en Schelde lopen allemaal door Nederland en vormen samen een prachtige delta. En in Rotterdam ervaar je het havengebied natuurlijk het beste vanaf het water.

 

Dagtocht varen

Grijp je kans voor wat actie op het water en ga varen tijdens een heerlijke dagtocht. Met een boot zijn de leukste plekjes te bereiken. Vanaf het water geeft Nederland haar mooiste geheimen prijs. Vaar bijvoorbeeld mee tijdens een dagtocht naar Schoonhoven, Dordrecht of Gorinchem. Of combineer een dagtocht varen met een wandeling, voor groepen eventueel onder begeleiding van een gids. Onderneem zo’n verrassende boottocht!
Dagtochten, boottochten, rondvaarten, arrangementen, bedrijfsfeesten, familie-uitjes, noem maar op. Nederland heeft zo veel te bieden voor een dagtocht! Wij passen het arrangement graag aan uw wensen aan. Zo combineren we een rondvaart met een museumbezoek, een wandeling, een lunch of een kasteel bezoek. Bekijk ons oude land met nieuwe ogen. Vanaf het water ziet het land er zo anders uit, ja het hele leven. Dat weet iedereen die weleens een dagje op het water is. Je komt terug als een ander mens.